نتایج مرحله اول انتخاب آثار بخش نمایش چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مشخص شد


به گزارش روابط عمومی اداره کل امور استان‎ها و مجلس حوزه هنری، دراین جلسه محمدرضا آزاد استاد برجسته عرصه نمایش و عضو هیئت انتخاب، سینا دلشادی رئیس حوزه هنری استان مازندران و مسئول کمیته هنرهای نمایشی، رضا میرزائی رئیس حوزه هنری استان مرکزی و عضو هیئت انتخاب، توحید معصومی مسئول نمایش اموراستان‎های مرکز هنرهای نمایشی وعضو هیئت انتخاب، ، فریبرز شیرینی مسئول هماهنگی هیئت داوران، یاسر محمودی مسئول دبیرخانه نمایش و سمیه ربیعی مسئول دبیرخانه مرکزی حضور داشتند.

سینا دلشادی درابتدای این نشست، در خصوص آثار نمایشی ارسال شده به دبیرخانه بیان کرد: برخی از استان‎ها آثار خود را با تاخیر ارسال کردند و ما مجبور شدیم، بازبینی و بازخوانی آثار را با تاخیر چند روزه انجام دهیم؛ اما تلاش ما این بود که بهترین‎های استان‎ها دیده شوند.

وی درباره جشنواره آثار و تولیدات اظهار کرد: وجه تمایز و ممتازی جشنواره آثار و تولیدات نسبت به سایر جشنواره‎ها، نقش مرجعیت و جریان‎ساز بودن این جشنواره است. بنابراین آثاری که در کمیته نمایش جشنواره انتخاب می‎شوند، می‎توانند در روند تولید آثار نمایشی، در دوسال آینده نیز تاثیرگذار باشند.

رئیس حوزه هنری استان مازندران از چند مولفه در خصوص آثار کمیته نمایشی گفت و توضیح داد: باید توجه خاصی به محتوای آثار تولیدی داشته باشیم که قطعا همان مولفه‎های اصلی حوزه هنری چون عدالت، سبک زندگی ایرانی اسلامی و دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و ... است. مولفه دیگر مسائل فنی و تکنیکی است.محتوای درخور نیز باید در قالب خوبی ارائه شود. سومین مولفه بهره‎گیری از ظرفیت‎های منطقه‎ای و بومی است. به این معنا که هر استانی چگونه می‎تواند با توجه به ظرفیت‎های خود، محتوای خوبی تولید کند.

مسئول کمیته هنرهای نمایشی بیان کرد: در جشنواره تولیدات، آثار تولیدی باید محتوای اصیل و صحیح و مولفه‎های حوزه هنری را داشته باشند تا بتوانیم از گفتمان هنر انقلاب اسلامی در تولید آثار خود استفاده کنیم. بنابراین اثر معرفی شده باید در این مولفه‎ها خلاصه شود.

محمدرضا آزاد استاد برجسته عرصه نمایش و عضو هیئت انتخاب در این نشست بیان کرد: جشنواره آثار و تولیدات باید استراتژی مشخصی داشته باشد و استراتژی باید پنهان باشد تا بتوانیم بر این اساس مشکلات آثار تولید شده را بر طرف کنیم.
وی گفت: ما در تکنیک رشد خیلی خوبی داشتیم و باید از نظر اندیشه نیز رشد خوبی داشته باشیم چرا که ما حرفه‎ای‎تر شده‎ایم. ما باید نگاهی پدرانه، مربی‎گرایانه و رفیقانه به آثار و تولیدات حوزه هنری استان‎ها و مراکز استان‎ها داشته باشیم و از حالا برای جشنواره پنجم نیز برنامه‎ریزی کنیم.

رضا میرزائی رئیس حوزه هنری استان مرکزی و عضو هیئت انتخاب نیز در ادامه به حل ضعف‎های حوزه هنری و آثار اشاره و سپس بیان کرد: باید در این جشنواره به بحث مرجعیت این جشنواره بیشتر بپردازیم. باید ضعف‎های این جریان برطرف شود. باید در خصوص رکودی که در بخش تئاتر وجود دارد و نوع و فرم محتوایی که برای مخاطب تولید می‎شود، بیشتر تمرکز و برنامه‎ریزی کنیم.

توحید معصومی مسئول نمایش امور استان‎های مرکز هنرهای نمایشی و عضو هیئت انتخاب درادامه اظهار کرد: ما باید روی محتوای آثار بیشتر متمرکز شویم و نقد را نیز در راستای ماموریت‎های خود قرار دهیم. باید اهداف با هم همخوانی داشته باشند.

فریبرز شیرینی مسئول هماهنگی هیئت داوران نیزدر ادامه این نشست به بیانیه‎ای که هیئت داوران باید در جشنواره ارائه کند، اشاره کرد و گفت: این بیانیه باید حاوی همه سر فصل‎ها باشد و باید به ضعف‎های موجود نیز اشاره کرد. ضمن آنکه این بیانیه به صورت یک پکیج، به مدیران حوزه هنری آقای مومنی و دکتر مصلحی ارائه شود.

در پایان این نشست، نتایج مرحله اول انتخاب آثار کمیته نمایش اعلام شد. در بخش نمایش صحنه‎ای «قصه خوب خدا» از استان کرمانشاه، «بدون شرح» از خراسان رضوی، «آقای قاضی صدایم را می‎شنوید» از هرمزگان، «چر» از لرستان، «سرگذشت درگذشت چشم» از استان سیستان و بلوچستان، «واپسین رقص باد برگ باد» از استان مرکزی، «کافه سایه» از استان اردبیل، «این عکس که می‎ماند» از استان قزوین و «میرعشق» از استان گلستان انتخاب شدند.

در بخش نمایش میدانی «آرش» از استان مازندران، «کربلایی کاظم ساروقی» از استان مرکزی، «هزار سنگر» از استان مازنداران، «حایات» از استان آذربایجان شرقی، «اسپایدر من» از استان گیلان، «حرف من حرف تو» از استان لرستان و «آپارتمان ابدی» از استان خوزستان انتخاب شدند.

در بخش پژوهش «منتشا» از استان آذربایجان شرقی، «فرهنگ و هنر در دارالخمسه» از استان زنجان، «فرهنگ‎نامه صد سال تئاتر» از استان خراسان رضوی، «دریچه‎ای بر رسم‎ها، نقل‎ها و آئین‎ها و نمایش‎های مازندران» از استان مازندارن انتخاب شدند.
در بخش نمایشنامه «رود زنده می‎زاید» از استان اصفهان، «یک شاخه گل سرخ» از استان تهران، «ترانه‎ای برای توسکا و کبوتران حرم» دو مجموعه از استان مازندران، «امام همه» از استان مرکزی و «خواب برهنه برف» کهکیلویه و بویر احمد در مرحله اول انتخاب شدند.

شایان ذکر است که چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری 7تا9 مهرماه سال جاری به میزبانی حوزه هنری استان اصفهان با حضور تمامی حوزه‎های هنری سراسر کشور برگزار می‎شود.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره